Bra service

Onsdagen 14 Mars

Solig och skön morgon ca 14 grader ute. Snabb frukost och iväg mot Frosinone där det finns en Truma värmar servicefirma.

Vi letar oss fram till Tiberi Caravan vilket tar en stund eftersom de flyttat någon kilometer men det står inte på Trumas hemsida. Chefen är en man i rullstol som talar en hygglig engelska och han är otroligt serviceminded. Han berättar att han varit och jobbat i Göteborg i sin ungdom och att han gillar Sverige. Efter att ha beskrivit våra problem kommer en av hans tekniker ut och börjar felsöka. De ringer tillverkaren och fortsätter leta. Efter någon timmes arbetande och ringande säger dom att vi får återkomma imorgon klockan åtta och att de då ska demontera värmaren för att försöka finna vad som är fel. Därefter måste dom beställa reservdelar vilket kan ta någon dag till kanske en vecka. Då sa vi nej tack. Vi kan inte ligga där en vecka och vänta på delar och de kanske inte fixar det ändå. Så vi beslutar åka utan att få det fixat. Däremot ber vi dom byta halvljuslampa vilket är snabbt gjort. När vi vill betala för arbete och tid säger dom absolut nej. Det hade varit så kul att få tala engelska så det var betalning nog. Som avslutning bad dom oss komma tillbaka på återvägen och dricka en kopp kaffe och snacka lite engelska. Jättetrevlig upplevelse och god service. Tror aldrig man kan få ett sådant bemötande i Sverige, vare sig som turist eller inföding.

Efter det jättetrevliga servicebesöket sätter vi kurs mot Neapel. Stannar till på Restaurang La Concordia nere i Scauri  vid kusten.

Äter en härlig pasta med king prawns. Sedan åker vi mot en Carrefour supermarket vi lagt in i navigatorn. Den ligger på ostsidan av Neapel och när vi kommer dit så är det en otroligt trafik så vi ger upp och beger oss mot den ställplats vi tänkt oss. På vägen ser vi Vesuvius i solnedgången.

Ställplatsen ligger då på västsidan av Neapel så vi måste tillbaka och igenom stan igen Står still på betalvägen en längre tid och köar.

Strax före klockan sju kommer vi fram till ställplatsen. Den är stängd, låst och släckt. Så vi åker till nästa samma sak där. Nu börjar vi bli lite förtvivlade men så försöker vi på Castagnaro Parking. Lite trasslig men väl där står vi fint och vi blev insläppta trots att klockan var efter åtta. Nu står vi på plats och pustar ut efter en lång dag. Vi åkte iväg imorse klockan halvtio och kom fram hit klockan halvnio så vi har varit på väg elva timmar och slagits med italienare i trafiken. I morgon blir det till att utforska Neapel. Det har blivit ett antal gånger nu då vi kommit fram till platser som skall vara öppna enligt apparna men som varit stängda, Det är väldigt irriterande när man får virra runt kanske i timmar när man är trött och man undrar om man ska hitta någon säker plats eller om man ska stå på gatan och inte veta vad som händer.