Betalningsstök i Mariestad

Onsdag 8 maj

Grå morgon, lätt regn och 6 grader. Vid 09.30 åker vi upp till husbilen och lägger in vårt bagage. Amelie åker upp med Golfn och parkerar den på Södertälje syd där Anders plockar upp henne. Sedan åker vi upp på E20 och sätter fart mot Mariestad.

Vid Arboga söker vi oss in på en lite skogsväg för att hitta en lämplig plats tömma gråvattnet. Då kommer vi fram till denna fina Esso mack.

Hittar en skogsbacke där vi kan tömma vattnet och sträcka lite på benen. Sedan åker vi vidare på trassliga småvägar för att hitta upp på vägen.

Vi stannar till i Laxå och köper lite mat. Kommer fram till Mariestad och ställplatsen längst ut i hamnen. Den ser bara halvfull ut men det finns få eluttag så ur den aspekten är det nästan fullt. Vi hittar en ledig plats med el. Går iväg för att betala avgiften, det står en man vid betalautomaten och försöker betala men lyckas inte. När jag ser efter så syns inte texten på skärmen så jag försöker med parkster appen men lyckas inte där heller. Till slut lyckas jag genom att hålla huvudet mot skärmen och skärma av ljuset från sidan så jag kunde skönja texten på skärmen och på så vis betala avgiften. När jag kommer tillbaka till bilen går jag in på banken via telefonen för att kolla att det fungerat med betalningen. Då står det att jag betalat till Mariestads kommun och en betalning till APCOA. Blir naturligtvis upprörd över dubbelbetalning så jag kontaktar kommunen och beskriver problemet. Blir väldigt bra bemött och de lovar kontakta mig på måndag när folk är tillbaka. Senare när jag sitter och funderar på saken inser jag ju att betalningen till kommunen var korrekt men det var den andra också för jag betalade för Golfn på södertälje syd på morgonen. Ska ringa kommunen på måndag och be om ursäkt.

Det fortsätter strömma in bilar. Många vänder när det inte finns lediga eluttag men framåt kvällen är det helt fullt säkert minst 40 bilar.