Bergs sluss

Söndagen 5 Juli

Växlande molnighet och 16 grader.VI rullar iväg ner till Nyköping direkt efter frukost. Nu har det börjat regna och vi blir lite blöta på vägen in på ICA Maxi. Bunkrar mat för  en vecka. Sedan ner till hamnen och tömma toan och så iväg till Bergs slussar.

VI har med oss en Soda stream som vi ska leverera till Lennart och Barbro som ligger med båten där i hamnbassängen. De är inte ombord när vi kommer så Amelie klättrar ombord och ställer den på fördäck. Sedan går vi upp och betalar ställplatsen   Sätter oss på Cafe´t och äter glass och då dyker Barbro och Lennart upp.

Bilen står på ställplatsen, lite konstigt arrangemang med att det tydligen är billigare stå på parkeringen än på ställplatsen. För oss som inte nyttjar servicen i servicehuset så hade det varit bättre. Dessutom ett servicehus som ligger 800 meter bort springer man ju inte iväg till så fort man behöver pinka.

I ena änden av parkering har man ställt upp några gamla slussportar för att man ska få uppfattning om hur stora de är och hur de ser ut. Dessa portar har suttit på plats sedan slutet av 1800 talet.

Man har lagt ner mycket arbete på att renovera kanalen och kringliggande anläggningar. Så i Bergs slusstrappa är det nya gångbord bland annat.

Lite senare kommer Barbro och Lennart bort till oss och vi sitter och samtalar ett par timmar. Jättetrevligt. De lär nog bli kvar i Berg ett tag för vinden är hård upp mot 18 m i byarna och då är det inte kul att lägga till i kanalen.