Barsta Hamn

Fredagen 31 Juli

Solig morgon. Efter frukost blir det hygien i det nybyggda fina servicehuset. Sedan åker vi upp till ett köpcentrum och inhandlar diverse mediciner till oss bägge två. Tyvärr har vi inget recept på morfin och Anders förråd står kvar hemma. Amelie passar på att uppgradera garderoben med ett par nya byxor. Amelie sköter körandet idag på samma sätt som hon gjort de senaste dagarna. Olämpligt att Anders skulle köra eftersom det slinker ner en morfintablett ibland.

Vi siktar på Nordingrå och ett museum som heter Mannaminne som ska ha det mesta. Vi kommer dit först vid 14 tiden och då verkar det inte finnas parkering för vår bil och det känns sent att gå in där eftersom det är mycket att se. Så vi siktar in oss på Bönhamn ute vid kusten istället och tänker åka hit tidigt imorgon. Vägen slingrar sig fram genom en vacker Ångermanländsk natur.

När vi kommer fram till Bönhamn känner vi igen platsen och inser att vi blandat ihop platserna. Bönhamn är ett litet fiskeläge och vi får inte komma in med bil där och än mindre finns det en ställplats. Parkering sker i skogen och på en bergknalle en bit därifrån. Så vi söker oss vidare till Barsta hamn som har en camping nere vid vattnet. Det är den här platsen vi kommit ihåg. Härifrån utgår en turbåt ut till Högbonden.

Nedan syns Högbonden i bakgrunden och turbåten vid kajen.

Barsta hamn är en vacker plats. Välbesökt plats.

Tyvärr är det många som kommit hit och campingvärden packar in alldeles för många.

Amelie fixar till ett par skinksnitzlar med ris och en asiatisk sås. Vädret ändras hela tiden ena sekunden är det klarblått och nästa så störtregnar det och blåser kraftigt.