Avesta

Onsdagen 25 Juli

Efter en lång frukost åker vi iväg till Västerås och bunkrar lite mat och dryck innan vi fortsätter mot Avesta.

Hälsar på Eva och Rolf Söderberg och sitter där och fikar och snackar en stund. Frampå eftermiddagen åker vi upp till Dalahästen där vi ställer bilen och möter upp med Helena och Tomas Permats.

Vi åker iväg till Avesta Art, en konstutställning/installation och det gamla järnverket. Bitvis ganska udda saker och bitvis otroligt vackra glasföremål.

En kul sak är ” korridoren” en liten labyrint med speglar där man inte är där man tror och inte heller de andra. Skojigare är lustiga huset på Grönan.

När de stänger konsthallen klockan 17 åker vi ner till Torp. Torp är en gammal ödegård som gjorts om till en musikarena. Där är det bluesfestival.

Vi börjar med att sitta ute och äta lite grann  och ta en öl. Medan vi sitter där ansluter Eva och Roffe.  Så då blir det nytt barbesök för de som inte ska köra.

Kvällen rullar på med olika band, det känns som att kvaliten ökar ju längre kvällen blir senare. Vi sitter större delen av kvällen utanför, för där är det svalare och ljudnivån är lämpligast.

Men när Janne Åström går upp på scenen går vi också in.

Kvällen är slut klockan 0100 och då åker vi upp och hämtar vår bil och sedan åker vi hem till Tomas och Helen i Svärdsjö. Det är en bra bit att köra så vi är inte framme förrän klockan 0230 och då har det redan börjat ljusna. Det har varit en fin dag.