Äntligen sommarväder

Lördagen 29 Maj.
Solig och fin morgon. Tar det lugnt och Amelie löser melodikrysset, sedan städar vi upp och åker iväg. Vi har tänkt åka till Norsholm vilket ligger nästgårds. Det tar 45 minuter att köra dit.

Ställplatsen ligger nere mellan broarna vi slussen i Norsholm.  Platsen kallas Kapten Billes Cafe, det verkar vara ett populärt utflyktsmål. På lördagarna är det bakluckeloppis.

Efter att ha betalt ställplatsen passar vi på att köpa årets första glass. Det verkar vara en mycket uppskattat mål för MC folket för man kommer knappt fram för alla hojar. Nere i kanalen ligger ett par segelbåtar som verkar göra vårrustnig med tvätt och småfix.

Förutom Cafe Billies som har cafe, glass och enklare maträtter finns en butik som säljer viltkött och har en som vi förstår lite finare restaurant. Det finns 14 el platser och lika många utan el. Vi tar en bra plats längst bort från stojet och stimmet. De som står med sina grejor och försöker sälja står nog där varje lördag och har det som en viktig del av livet. De har i alla fall inga grejor som tilltalar oss. Sätter oss utanför bilen och njuter av lugnet vid kanalen. De enda båtfarare vi ser är ett antal kanotister. Vi sitter och läser, efter en stund blir det för varmt så vi måste rulla ut markisen. Det trodde man inte häromdagen när det var 8 grader och regn.


Amelie gör iordning fisk i paket som vi lägger på grillen. Det blir jättegott och tillika årets första måltid ute. Hoppas vi ska få fler sådan här dagar i sommar. Vi har i alla fall hittat en ny härlig plats att åka till på lagom av stånd 12 mil hemifrån.