Äntligen framme i Spanien

Söndagen 29 Oktober

Vintertiden börjar så det blir en skön sovmorgon. Växlande molnighet och 10 grader. Efter frukost ger vi oss iväg utefter en liten kustväg, men den blir till slut till en kostig så vi måste åka upp till lite mer farbara vägar.

VI åker ner genom välmående byar och passerar Bayonne och Biarritz innan vi kommer fram till Spanska gränsen. Landskapet och byggnaderna förändras märkbart när vi kommer ner till Spanien.

Det platta landskapet förändras helt plötsligt och blir ordentligt kuperat och byggnaderna får ett helt annat utseende. Själva gränspassagen märker vi inte på annat sätt än att reklamskyltarna byter språk.
Fortsätter in ett par mil i Spanien innan vi stannar till i staden Zarautz där vi letar upp en stor camping högt  uppe på ett berg med utsikt över både staden och havet. Campingen har hundratalsplatser men eftersom det är offseason är det gott om plats. Det är en ACSI camping så vårt rabattkort ger oss ett förmånligt pris. På kvällen går vi upp till restaurangen och äter. VI serveras halstrad piggvar med potatis och till det ett lokalt Riojavin. Fantastiskt gott.

Under kvällen har det börjat regna så även här känns det höstlikt men det är ganska mysigt att sitta i bilen och kura också.

2 kommentarer

  • Barbro Nordlund30 oktober, 2017 kl. 16:29
  • Svara

  Hej,
  Vi sitter på balkongen och myser i den sköna kvällsvärmen. Snart är det dags att leta en öppen restaurang. Allt här börjar stängas. Vårt hotell stänger på söndag när vi reser hem. Personalen blir då utan arbete till april när de åter öppnar. Många får det säkert knapert.
  Kram Barbro och Lennart

  1. Ävensom här är det offseason och de flesta ställen och campingarna är stängda så det krävs viss planering.
   Vädret är riktigt ruggigt med regn och endast 14 grader så vi får hoppas väderprognoserna som säger att det
   blir varmare om ett par dagar stämmer. Vi har lite problem med att värmaren stannar under natten om vi inte har
   landström vilket gör att det blir lite morgonkallt då. Så nu försöker vi hitta ställplatser med el tills vi
   hittat felet på värmaren eller kommer i kapp värmen.
   Hälsningar
   Amelie o Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.