Andra världskrigets monument, WWII

Torsdagen 19 Oktober

13 grader på morgonen och lite disigt väder. Vid tiotiden åker vi västerut efter kusten.

I Ouistreham stannar vi till vid Big Bunker Museum. Detta museum är en gammal nazibunker som utrustats med alla saker och vapen som fanns där under kriget. Det var otroligt spännande och gav en bra insikt i hur Operation Overlord gått till.

Efter museebesöket har vi blivit hungriga så vi stannar till vid en liten Creperia för lunch.

Vi beställer varsin Galette Paysanne, en galette med stekt ägg karamelliserad lök pommes frites , bacon, sallad och friterad camember. Fantastiskt gott.

När hungern var stillad fortsatte vi besöka olika krigsmonument utefter kusten, Storm beach, Juno beach Utah beach och Omaha beach. Vädret bättrar på sig och temperaturen stiger till ca 20 grader.

På vägen stannar vi till och inhandlar lite bröd och diverse charkuterier. I butiken har de en apelsinpress med hela apelsiner som man själv får pressa ner i en flaska. Det är svårt att få färskare juice. De har också en härlig fiskdisk och där ett akvarium som innehöll levande humrar. Priset på humrarna var 69 kr kilot, men vi har tyvärr ingen möjlighet koka krabban så vi får avstå. I Centrumet fanns även en frisör så Anders passar på att klippa sig .Slutligen tog vi in på D Day camping direkt ovanför Omaha Beach med en helt otrolig utsikt över stranden och havet. Apelsinsaften vi pressat var väldigt god.