Motala Segel Sällskap

Måndagen 19 September
Solig sommarmorgon men temperaturen finns inte där.

Alla omkring mig åker iväg tidigt, många redan innan jag börjat på frukosten.

Vid elva bär det iväg som vanligt. Har bokat plats på Råssnäsudden i Motala. Det är Motala segels sällskaps ställplats på deras uppläggningsplats.

Tar vägen via Degerfors och Askersund ner till Motala och inte via Örebro som GPS föreslår. Det är skojigare med mindre vägar och speciellt sådana som man inte åkt så mycket på.

Vid halvtvå kommer jag fram till ställplatsen. När jag bokade var det fyra bilar, när jag kommer är det någonstans mellan tio och femton. Här bokar man bara en plats och sedan väljer man en ledig plats när man kommer.

Jag får en bra plats eftervägen som går ut till stora bryggan men det är samtidigt också precis vid badplatsen så jag står jättefint med en härlig utsikt. Vet inget om vattentemperaturen men det är i alla fall inte någon rusning till badet. Det var en lite kille som tog ett snabbdopp när jag kom och vid middagstid var det en man i fyrtioårsåldern som badade. Han såg i och för sig ut att tycka det var skönt men han hade kanske kört en löprunda före badet.

Det blir en riktigt skön eftermiddag under markisen med en bra bok. Sitter ute till halvåtta, då har det fyllt på ordentligt på ställplatsen. Det finns 34 platser och nu är nog åtminstone tjugofem upptagna och med tanke på att de tar 240 kr per bil så blir det ju en vacker slant till segelsällskapet. Elinstallationen har de ju redan gjort för båtarna så den extra investeringen för husbilarna är tömningsstation och med hjälp av medlemmarna bör de han kunnat fixa den för under 200 k, så redan första året bör ha gett positivt bidrag. En viktig bit i framgången är naturligtvis tjejen som marknadsför det hela så gott som dagligen på facebook. Bra intäkt hursomhelst.