Brunskogs Bygdegård

Lördagen 17 Augusti

Grå morgon och blåsigt. Enligt meteorologen på TV har det varit 2 grader i natt men till frukost börjar värmen komma. Åker iväg strax före elva och kastar soporna. Där möter katten från igår upp och mjauar hejdå. Den ser lite luggsliten ut och ser ut att halta på högerbak så den kanske blivit påkörd. Rullar iväg precis klockan elva och då börjar Studio 65 på radion. Ett av veckans bästa radioprogram, idag handlar det om bedrägerier mot äldre samt andra trygghetsfrågor för äldre. Väldigt bra måste ta upp dessa frågor i Projektet Säkrare digital i SPF. Ett projekt där vi håller föredrag och berättar om riskerna för bedrägeri och hur man ska agera för att undvika det samt försöker vi hjälpa till med användandet at smartphones och surfplattor. Det brukar bli givande eftermiddagar med många glad och nöjda medlemmar som lär sig betala sina räkningar och bli av med lite av rädslan för den digitala världen. Det viktigaste jag brukar säga till dom är att de ska inte be barnbarnen om hjälp för de förklarar och fixar allt så fort så den som de ska hjälpa hänger garanterat inte med och kommer inte ha lärt sig något. Det är bättre att vi jämngamla i projektet hjälper till och förklarar och låter deltagarna göra de olika momenten själv.

Sätter in koordinaterna för Brunskogs bygdegård och lämnar Årjäng. Det tar en stund komma ur byn för jag hamnar bakom en dam som verkar tycka att ettans växel och tomgångsvarv är alldeles för hög fart. Fotgängarna fullkomligt flyger förbi henne. Tillslut kommer vi upp till rondellen vid ICA butiken. Där stod hon så länge och velade så jag funderade på att gå ut och stoppa trafiken för att släppa fram henne. Eller jag kanske skulle bett farbror Blå komma och lukta på hennes utandningsluft. Hon ska i alla fall inte köra bil.

När jag äntligen kommer ut ur Årjäng rullar det på bra bort via Arvika till Brunskogs Bygdegård. Jag var här förra året men åkte eftersom jag tyckte det inte fanns internet täckning så åkte jag igen. Men det var jag som ställt telefonen på flightmode. Idag känns det bättre och jag ställer mig på den stora ställplatsen. När jag kommer står det två husbilar men en åker under eftermiddagen. Tar en lugn och skön plats med utsikt över badplatsen och sjön.

Det är i princip inga människor där på den stora anläggningen trots att det är sommarlördag.

Vid fyratiden kommer det sex stora fina gamla amerikanare in och parkerar en stund innan de åker iväg i konvoj igen.

Det blir en riktigt lugn dag.