250 Km/tim

Lördagen 26 Oktober.

Vi sover till 0830 uttröttade efter gårdagens strapatser och långa dag. Idag ska vi ta oss från Rom och försöka komma in i reseplanen igen.

Äter en liten frukost på vårt B&B och sedan beställer vi en taxi. Idag kommer en äldre man med en fin Mercedes utan taxiskyltar ocj han kör som en gud. Eftersom han ser Anders problem att gå kör han in i betalzonen och ända fram till trappan till järnvägsstationen på Fiumicino, han vill dessutom bara ha 20 EUR, riktigt trrevligt och bra. VI tar trappan upp till tågen och medan Amelie köper tågbiljetter fixar Anders kontanter. Kan var bra att ha. Åker tåget in till ROM Termini får byte till nästa tåg.

VI ska åka med snabbtåget upp till Venedig, det tar 3 tim 45 minuter att köra de 54 milen och ytterligare 2500 kr i utgifter.

Nästan direkt som vi lämnat Rom kör tåget upp till 250 km/tim och där ligger vi hela vägen upp till Florens. Sedan blir det lite långsammare sträckor och uppehåll på stationer.

Eftersom vi åker första klass serveras mat och vin vid våra platser och det ingår i priset. Väldigt trevligt. Kommer fram till Venedig 7 minuter före tidtabell, men 25 timmar och 15 minuter senare än vår plan.

Tar Vaporetton frpn järnvägsstationen till S:Toma och sedan en 10 minuters promenad till hotellet. 3 minuter för en vanlig fotgängare men Anders är inte så.

Efter incheckning på vårt rum på Hotell Tivoli så går vi ut och tar en välbehövlig Prosecco-.

Efter drinken går vi en promis i Venedig.


Sätter oss på en uteservering och beställer ytterligare Prosecco, då kommer de med tunna brödskivor med skinka samt ”ostklubba”

Proseccon tar slut och vi går upp till Trattoria Pizzera San Toma. Vi var där tillsammans med Tina och Lasse och firade Ameliies 65 årsdag. Då som nu en helt fantastisk mat och otroligt trevlig personal

Amelie mumsar i sig en grillad Seabass. Anders väljer grillade gambas.


Antonio har precis tagit in ett nytt vitt vin som han rekommenderar oss. Helt otroligt gott, torrt och fruktigt. Det kommer komma upp på menyn.

Till efterrätt glass med sprit, jättegott.

Efter maten är vi trötta och går tillbaka till hotellet och tar det lugnt.