Utflykt till Albufeira

Lördagen 20 Januari

Lite enformigt men strålande sol från en molnfri himmel. Frukost i lugn och ro som vanligt, men lite stress eftersom det är lördag måste melodikrysset lösas. Sedan vidtar de vanliga morgonrutinerna.

VI har för avsikt ta bussen in till Albufeira och göra stan.

Så busstidtabellen är viktig. ( Den är för dig Jimmy)

Vi tar 13 bussen in till stan och åker till slutstationen. Förra gången vi tog bussen in till stan hoppade vi av där de andra sa att det var shopping, men det var inte den gamla stan så därför åker vi till Albufeira. Det är en busstation norr om stan och långt till allt och inte alls dit vi tänkt oss. Som tur är så har taxi lärt sig det så det finns många bilar där och vi tar en bil ner till gamla Albufeira.

Vi går ner i stan och stannar till ganska snabbt för vi känner behovet av en vätskekontroll. Tar ett glas vin respektive en öl och sitter och njuter i solen. Matdoften är bedövande god så vi beslutar äta här .Beställer in varsin Portugisisk biff. En fantastisk biff med potatis och en helt underbar sås. Köttet är obegripligt mört och helt fritt från senor och annat som kan störa. Husets vin är också av hög klass.

Vi blir sittandes ett tag och bara njuter av den goda maten. Avslutar måltiden med varsin espresso. Det är troligen en av de finaste köttbitarna vi någonsin ätit.

Efter måltiden går vi runt lite i stan för att sedan gå mot stranden.

Slår oss ner på en servering vid stranden och äter en glass samtidigt som vi lyssnar på en otroligt duktig gitarrist som sitter och spelar där. När glassen är slut har han slutat spela och vi går ner på stranden.

Anders ska ta ett foto på Amelie när hon badar fötterna, men just då kommer en stor våg så Anders blir blöt upp till knäna och skor och byxor ser härliga ut till Amelies stora förtjusning.

Efter ”badet” promenerar vi upp genom stan letandes efter en taxi som kan tas oss upp till shoppingcentret där bussen till ställplatsen går.

I väntan på bussen hem blir det en Tom Collins på en servering. Dagens sämsta köp. Lite isvatten med lite gin i och en apelsinskiva på kanten. Vid sextiden lokaltid var vi ”hemma” vid bilen igen.