Ransäter lugn ochro

Lördagen 10 Juni.

Skön men sval morgon. Tar det lugnt eftersom jag bara ska åka en kort bit idag. Vid elva åker jag iväg norrut och igenom storstaden Sunne. Här är det livlig aktivitet idag på lördagen. Sedan bär det av ut i skogen och upp över ett bergsmassiv för att komma ner till Munkfors. Vidare söderut efter v62 ner till Ransäter.

Svänger in vid första infarten och åker genom byn. När jag kommer till bygdegården är det fullt av folk, bilar, husvagnar och tält. Det måste vara tusentals människor där. Inser att något evenemang pågår och då börjar jag ju fundera på om även den campingen som jag ska till är fullbokad. Tidigare gånger jag varit där har det varit ganska tomt. När jag kommer fram är det ganska lugnt så jag får enkelt en plats.

Ställer mig nere på ängen vid Klarälven.

Pampig tall lite snett framför mig.

Härlig utsikt från bilen ner mot Klarälven, tyst endast fågelkvitter.

Spatserar runt lite och ser mig omkring nere vid älven.

Under dagen kommer lite barn och badar men det blir snabba dopp så det är antagligen kallt i vattnet. Senare på eftermiddagen rullar det in ganska många husbilar, de flesta utländska tyskar och holländare. Så nu börjar säsongen.