Planering för långresa

Vi avser göra en ett år lång resa i Europa med början 1:a Oktober 2017.

Planen är att inte ha någon detaljerad plan utan att ta dagen som den kommer och försöka leva i nuet och nyttja de möjligheter som uppkommer. Avsikten är att vara borta ca ett år med olika avbrott för att flyga hem och besöka barn, barnbarn och vänner. Huvudinriktningen med resan är att följa kusten runt Europa, vilket skulle innebära en snabb resa ner genom Sverige färja över till Tyskland. Beroende på höstvädret åker vi antingen snabbt eller långsamt söderut, passerar Nederländerna, Belgien, Frankrike och Portugal ner till Spanien. Vi tror oss vara i Spanien i December och tänker lämna bilen där ett par veckor för besök i Sverige över jul.

 

Efter julfirande fortsätter vi upp ostkusten av Spanien till Frankrike. Nu börjar planerna bli otydliga men troligen blir det Italienska västkusten söderut ner till tån. Eventuellt ett besök på Sardinien och eller Sicilien  Därefter upp ostsidan av Italien alternativt färja över till Grekland. Norrut upp genom Österrike och upp till Polen för ett bese hemskheterna från andra världskriget innan vi tar färjan hem.

Den första roliga delen är planeringen och drömmandet om resmål och upplevelser men verkligheten tränger på och det är nu vi måste börja planera bortovaron. Ju mer man tänker på det desto fler saker dyker upp. Det kommer bli en stressig vår / sommar att fixa allt.

Lägenheten ska hyras ut, alla räkningar ska kunna skötas elektroniskt, försäkringar ska kollas och eventuellt kompletteras. Posthantering ska fixas, kommunikationen hem och ut på nätet måste ordnas. Recept på mediciner så vi klara oss, kolla vad gäller sjukvård för oss inom EU. Gasolkopplingar för olika länder.  Vilka lagar och förordningar gäller för husbilsresande i de olika länderna. etc etc.