Jorden runt kryssning 2021

Planering

Måndagen 16 September 2019

Gråmulen blåsig måndag, VI har blivit inviterade att besöka MSC Poesia som ligger i Stadsgårdshamnen. Vid ankomst bjuds det på Prosecco under det att de berättar om rederiet och de olika kryssningarna. De berättar bland annat om en jorden runt kryssning som ska ske med början Januari 2021. Det låter mycket spännande. Efter föredraget gör vi en omfattande rundtur på fartyget innan vi intager en god trerätters lunch. Under lunchen diskuterar vi jorden runt kryssningen och vad vi känner för det. MSC har verkligen sått ett frö hos oss om en riktig resa. Samtidigt har vi redan två kryssningar bokade, en i oktober 2019 och en i November 2020.

Slutet September 2019

Vi sitter hemma och diskuterar och funderar på om vi ska åka på jorden runt kryssningen. Det är mycket att ta hänsyn till, ekonomi, hälsa, familj och vänner tex. Efter mycket funderande och räknande kommer vi fram till att vi ska göra resan. Vi beslutar oss för att ägna 2020 åt att helrenovera Anders, så det blir ett glatt möte med ortopeden när han meddelar att Anders sätts upp för höftledstransplantation. Första steget på renoveringen.

Världskarta för planeringen inköps.

11 Oktober 2019

Amelie betalar handpenning ungefär 55 000 kr så nu finns ingen återvändo

7 November 2019

Anders opererar vänsterhöft så nu är ”renoveringen ” på gång. Operationen går bra och Anders kommer hem redan den 9 november.

25 Januari 2020 Världskartan monteras på en skiva för att hängas på väggen.

Anders rehab går bra och ny tid för operation av den andra höften sätts till 3 Mars 2020