Äntligen på väg efter mycket bilstrul

Fredagen 5 Juli

Bilen togs hand om av Alex vår husmek, han hade mycket att göra men på onsdag morgon började de undersöka bilen och försöka hitta oljeläckaget. Han ringde vid lunch och sa att de inte hittade något men föreslog att utöver service skull de göra en ordentlig motortvätt för att vi senare ska kunna se om det finns något läckage. Strax efter ett på torsdagen ringer han och säger att bilen är klar så vi åker dit för att hämta den och lasta in våra semestergrejor. Efter att ha betalat ytterligare en faktura för bilreparation går vi till bilen för att köra iväg. När vi kliver in i bilen ser vi direkt att kylen har stannat och att det luktar fruktansvärt i bilen.Gasolflaskan är tom och kyl/frysen har stannat.  Vi tömmer kylen och frysen på totalt 4 kassar med mat som måste kastas. När kylen är sanerad åker vi ner till Willys och köper ny mat och kopplar in en ny gasoltub. Därefter åker vi ut till Boholmen för att övernatta där.

Hannes och Camilla kommer dit lite senare och då har Amelie gjort middag. Rostbiff med tonfisk dressing.

Maten var jättegod och den försvann i rask takt. Det blev en väldigt trevlig och sen kväll där vi fyra satt och språkade om allehanda ting.

Fredag morgon gjorde Amelie och jag en relativt tidig morgon och åkte iväg till Nyköping för att fylla vatten och fixa lite samt för att skaffa mer gasol. I Nyköping finns gasolmacken som fyller gasolflaskorna istället för att byta mot nya. Priset blir mycket lägre på det viset. Sedan rullar vi ner till Oxelösund och ställer oss i Femöre hamnen.

Vi får sista platsen vi sjön. Vädret är omväxlande stundtals regn och stundtals sol men hela tiden en kraftig kall vind utifrån havet så det blir till att sitta inne och läsa.

Vid sex går vi upp till restaurangen Sailors för att äta middag.

Amelie äter stekt strömming och Anders Fläskfile med kantarellsås.

Ingendera är någon riktig höjdare men det är ju trevligt gå ut och äta. Äntligen är vi ju iväg på semester ( om man som pensionär kan ha det ) allting med bilar har ju strulat under våren.

Två gånger har Golfen gått sönder och bärgats till verkstad för byte av insprutare, generatorn på husbilen har gått sönder och bytts, oljeläckage och service samt inköp av ny skyddsklädsel till husbilen och en utvändig rengöring. Nu får vi verkligen hoppas att stöket och kostnaderna är slut för ett tag.

Lugn men blåsig kväll.